Här hittar du tillbaka till 50-talet

Reseguide till 50-talet, del 1-6 finns, liksom andra böcker från Retromega förlag, att köpa på Adlibris. Du kan också beställa boken i vanliga bokhandeln - eller köpa den på plats hos någon av våra samarbetspartner. Se även www.retrogalleri.se 

Jonssons fik och butik i Enviken. Ombyggd nykterhetslokal med känsla för bio, underhållning och trivsam caféservering. Besök även butiken Sivletto i Enviken. Allt är på gångavstånd här i byn.
Läs mer här!
Diner 45 Väg E45:an mellan Sunne och Torsby. Och i Rättvik.   Cool diner i amerikansk stil och en tillhörande shop med betoning på westernstil. Stället har på kort tid blivit en mötespunkt för många - belönats av kommunen för att man skapat arbetstillfällen på landsbygden. 
Läs mer här!
Glinder, butik i Mjölby samt webbutik med fokus på rockbillykläder, klänningar och en del annat. Man är även ute på marknader och säljer. Följ dem på Facebook för mer info.
Läs mer här!
Kortedala museum, Göteborg. En tvåa i klassisk 50-talsmiljö,, Man har återskapat den rätta känslan med tidstypiska möbler och husgeråd. Här har delar av filmen Monica Z, spelats in.
Läs mer här!
El Bastardo webbshop. Egendesignade klänningar och även i övrigt stort sortiment med kläder och prylar för retro-. rockabilly- och 50-talsvänner.
Läs mer här!
Nostalgibyn i Hosta (Fellingsbro), En idyll där man på landet tar steget in i 50-talet där flera hus och verksamheter återskapats, fik, bio, klädbutik, frisör, postkontor, bensinmack och mycket mer.   Läs mer här!
Classic Car Week i Rättvik. En årlig träffpunkt med gamla bilar, familjefest och event med retrokänsla i alla dess former. Alltid i vecka 31, välkommen. Läs mer här!
Kornettgården nära Ljungsbro (Linköping). Ett privat nutidsmuseum med mängder med föremål från 50- och 60-talet. Ett av Sveriges bästa besöksmål för 50-talsvänner. Kan rekommenderas!      Läs mer här!
Sivletto, webbshop samt butik i Enviken En av de första och största när retro- och rockabillykulten drog i gång för några år sedan. Butik, fik, frisör och samlingspunkt för folk i kretsarna. Läs mer här!
Fönix i Halden Norge, Cool butik med det mesta som behövs om man är rockabillytypen, raggare, nostalgiker eller bara vanlig 50-talsvän. Kläder, prylar och mycket annat kul och intressant. Läs mer här!.
Magasin 11 Webbutik med retrodesign och köksprylar med främst italiensk design.
Läs mer här!
Flygvapenmuseum Linköping. Inte bara flyg, man har även en intressant utställning om Kalla kriget. Missa inte att se resterna av det på 50-talet nedskjutna Catalinaplanet som kan upplevas nästan som på havets botten.
Läs mer här!
Café Cineast i Sverg. Ett unikt och mycket annorlunda café som man inte får missa. Temat är film och det finns flera olika rum med olika teman, t ex maffia, fängelsefilm (med äkta rymningstunnel bakom en affisch) och skräck
Läs mer här!
Antikladan, Johan Engberg antik, Lilla Edet. Ett mycket stort utbud av moderna atikviteter och kuriosa. Även en del retro och nytillverkat. Klart värt ett besök - E45-an mellan Göteborg och Trollhättan.
Läs mer här!
Bellas place Bromölle. Diner och motell vid E66-an på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Varje motellrum är inrett efter en klassisk rock- eller filmkändis. Gott käk och svängiga artister-    
Läs mer här!
Caltexmacken i Mörarp, Helsingborg. En gammal klassisk bensintapp har fått nytt liv på senare tid. Levande museum har trivsamt kombinerats med blomsterhandel!
Läs mer här!
Ebbas fik Helsingborg. Landets mest kända 50-talscafe med bästa läget på en gågata i centrum. Originalprylar i inredningen och goda smaskiga bakelser och kakor. Läs mer här!
Retrovägen - ett projekt i Västra Götaland. Bas i Nossebro, en liten ort där mycket finns kvar från gamla tider. Projektet blev 2014 en spännande retrosträcka med Göteborg i andra ändan. Nu i år tillkommer flera nya förslag på nostalgipauser i regionen.
Läs mer här!
Mopedum - svenska nostalgimuseet i Nynäshamn.
Många moppar men även så mycket mer från tidigt 50-tal och framåt. Innehållsrikt och trivsamt fik som du inte bör missa. Läs mer här!
 

BOKSERIEN "RESEGUIDE TILL 50-TALET "

Tips på trevliga utflykter, caféer, museer och trivsamma miljöer med känsla av 50- och 60-tal. Böcker i serien Reseguide till 50-talet ges ut med Peter Mannerfelt som redaktör på det egna förlaget Retromega.

Målgrupp för böckerna är alla som gillar att åka på utflykt med bil, mc eller cykel. Man vill se miljöer från 50- och 60-tal som bevarats eller återskapats. Man vill fika på ett gammal mysigt café eller käka hamburgare på en amerikansk diner. Drömmen om 50-talet lever och ger oss tillbaka framtidstron - fast nu i en modern variant anpassad till vår tid och vårt eget liv.

VÅR EGEN WEBBSHOP RETROGALLERI.SE
Böckerna säljs i vår egen webbshop www.retrogalleri.se Här finns även retroposters och en hel del annat kul med känsla från förr. Läs mer här!Retrogalleri.se finns även på Facebook och Instagram.