BÖCKER

DAGEN ÄR KOMMEN

I december 2015 utkom en deckarskröna med namnet "Dagen är kommen".
        Året är 1959 och när bron rasar till den lilla ön på svenska västkusten är det blodigt allvar för öns befolkning som sätter det sista hoppet till att anordna en musikävling. En person vägrar att samarbeta och konflikten hårdnar ju närmare tävlingsdagen man kommer.
          Boken innehåller flera dramatiska fotografier och dessutom en CD (även på Spotify) med musiken från mordkvällen.    
      "Dagen är kommen" finns även som teatermanus.

RESEGUIDE TILL 50-TALET

Peter har på det egna förlaget Retromega tidigare givit ur flera böcker som bygger på hans intresse för 50/60-talsretro. Bästsäljare är de fem guideböckerna "Reseguide till 50-talet" (den senaste från maj 2018) där läsarna får tips på trevliga besöksmål som museer, caféer, platser och nostalgifestivaler. När del 1 kom sommaren 2010 medverkade Peter i SVT:s Godmorgon där han på plats i soffan gav exempel på några trivsamma utflyktsmål med retrokänsla.

Reseguiderna har en egen kanpp på denna hemsida - kolla uppe i menyn!

50-TALETS
BÄSTA VÄNNER

Tillsammans med fotografen Paul Björkman gjordes reportageboken "50-talets bästa vänner" 2009. Här uppmärksammades främst personer som skapat något nytt och eget med 50-talet som inspiration. Här finns även många snygga bilder från miljöer med den rätta känslan från denna tid. T ex klasiska Ebbas fik i Helsingborg.

Boken fick stor uppmärksamhet i media och såldes bland annat i tio av Designtorgets butiker.

ROCKABILLY LIFESTYLE

Peter och fotograferna Paul Björkman & Mikael Persson gav 2012 ut "Rockabilly Lifestyle" - med många snygga bilder men också informativa texter som berättar om hur rockabillykulturen tagit fart i Sverige under senare år. Boken är på engelska och har uppmärksammats i bland annat engelska radiokanaler.

ROCKAGRILLY

2011 utkom grillboken Rockagrilly som, milt uttryckt, är en annorlunda mat- och kokbok. Målgruppen är motorburen ungdom som gillar rätter som Soppatorsk, Raggmunk och Nyburgare. Boken omfattar recept men framför allt Vett & Etikett för alla som gillar USA-bilar och behöver veta hur man ska föra sig på en grillfest.

Man får också lära sig hur man, på kort bid och utan större större insats kan gå upp i vikt med den så kallade Elvismetoden.

Boken utsågs av Kungliga Matakademin till Årets roligaste matbok. Diplom och prisutdelning med Carl Jan Granqvist på Nordiska muséet.

REVY, TEATER & RADIO
Peter är medlem i Mölndalsrevyn - men är även frilansare. Om man vill se närmare på hans revytexter, söker man i Textbanken på www.lis.nu - Lokalrevyer i Sveriges hemsida. Senaste kunder: Kommunalskratt (Jönköping), Huskvarnarevyn, Hackåsrevyn och Hovmantorpsrevyn.

Texten "Taxidriver", framförd av Jönköpingsrevyn Kommunalskratt, nominerats vid Revy-SM i Falun 2004 som en av det årets tre roligaste sketcher.

Tillsammans med Stefan Lillieberg har Peter skrivit manus till fem musikteaterpjäser framförda i Västerås och Jönköping. Bilden ovan är från pjäsen En dans på rosor. För sitt arbete med amatörteater belönades Peter 2002 med Västerås stads kulturstipendium.

År 2004 sände P4 Jönköping ett tiotal fristående avsnitt radiosåpan "Persons persienner" där lyssnarna efter programmen fick ringa in för att kommentera innehållet. Manus skrevs av Peter tillsammans med Stefan Lillieberg och Maria Axmon.

Hösten 2018 var det premiär för Peters fars "Mitt livs rondell", Bild från uruppsättningen på Triangelteatern i Kalmar. Våren 2020 är det premiär på ännu en pjäs.