I december 2015 utkom en deckarskröna med namnet "Dagen är kommen".
Året är 1959 och när bron rasar till den lilla ön på svenska västkusten är det blodigt allvar för öns befolkning som sätter det sista hoppet till att anordna en musikävling. En person vägrar att samarbeta och konflikten hårdnar ju närmare tävlingsdagen man kommer.
Boken innehåller flera dramatiska fotografier och dessutom en CD (även på Spotify) med musiken från mordkvällen.
"Dagen är kommen" finns även som teatermanus.
utPeter har på det egna förlaget Retromega tidigare givit ur flera böcker som bygger på hans intresse för 50/60-talsretro. Bästsäljare är guideböckerna "Reseguide till 50-talet" (den senaste från maj 2020) där läsarna får tips på trevliga besöksmål som museer, caféer, platser och nostalgifestivaler. När del 1 utkom sommaren 2010 medverkade Peter i SVT:s Godmorgon där han på plats i soffan gav exempel på några trivsamma utflyktsmål med retrokänsla.
Reseguiderna har en egen knapp på denna hemsida - retrogalleri.se
Tillsammans med fotografen Paul Björkman gjordes reportageboken "50-talets bästa vänner" 2009. Här uppmärksammades främst personer som skapat något nytt och eget med 50-talet som inspiration. Här finns även många snygga bilder från miljöer med den rätta känslan från denna tid. T ex klasiska Ebbas fik i Helsingborg.
Boken fick stor uppmärksamhet i media och såldes bland annat i tio av Designtorgets butiker.
Peter och fotograferna Paul Björkman & Mikael Persson gav 2012 ut "Rockabilly Lifestyle" - med många snygga bilder men också informativa texter som berättar om hur rockabillykulturen tagit fart i Sverige under senare år. Boken är på engelska och har uppmärksammats i bland annat engelska radiokanaler.
2011 utkom grillboken Rockagrilly som, milt uttryckt, är en annorlunda mat- och kokbok. Målgruppen är motorburen ungdom som gillar rätter som Soppatorsk, Raggmunk och Nyburgare. Boken omfattar recept men framför allt Vett & Etikett för alla som gillar USA-bilar och behöver veta hur man ska föra sig på en grillfest.
Man får också lära sig hur man, på kort tid och utan större insats, kan gå upp i vikt med den så kallade Elvismetoden.
Boken utsågs av Kungliga Matakademin till Årets roligaste matbok. Diplom och prisutdelning med Carl Jan Granqvist på Nordiska museet.