MANUS FÖR REVY

  Peter är medlem i Mölndalsrevyn och Torslandarevyn, men frilansar även åt andra. Aktuella texter, se Textbanken på www.lis.nu - Lokalrevyer i Sveriges hemsida.  Totalt finns där ett 30-tal manus varav hälften är uppförda på scen-  Fem  gånger har Peters texter nominerats till Revy-SM genom åren. Texten "Yberattacken", framförd av Mölndalsrevyn vid Revy-SM 2023, tävlade med framgång i klassen Lokalt nummer.    Facebook; KomediFabriken.                                                                                             


MANUS FÖR TEATER - ANNA-SERIEN

Fem komedier om tjuven Anna, hon som alltid gör inbrott på rätt ställe. Men tyvärr alltid vid fel tillfälle....

,Hon försörjer sin familj på brottets bana. Samt med viss sponsring från sin socialsekreterare, ska tilläggas.     Pjäserna är fristående från varandra, 4-6 kvinnliga skådisar, enaktare på 30-50 minuter. 

Radio loves you

En svartsjuk radiotekniker slår Cissi medvetslös i direktsändning. Det är Alla hjärtans dag, så inbrottstjuven Anna måste ta över programmet, för lyssnarnas bästa. Det är ju inte vilken dag som helst.  BILD från KomediFabriken, Göteborg, 2023.

Dr Selanders sista patient

Nu sitter Anna i finkan. För att rädda kvar fängelseläkaren, den senildementa Dr M Selander, börjar Anna agera med diverse oväntade insatser. Grannens orm krånglar till det  hela, likaså att Socialstyrelsen är på ingång för en besiktning av läkarmottagningen. BILD från Vulkanteatern, Jönköping  2021.

Mitt livs rondell

 Anna gör inbrott hos ett golfproffs där det borde finnas många fina pokaler. Dock kommer det ytterligare en besökare, en pratsam välgörenhetstant. Inte blir det bättre av att golfproffset Catrin också dyker upp i handlingen.  Mem vem är egentligen vem? Anna lyckas klara sig undan, igen.                                                          BILD Triangelteatern i Kalmar som spelade pjäsen 2018. Samma gäng har 2023 även satt upp Dr Selanders sista patient.

Tre nyskrivna komedier - hur galna som helst

Cillas CV

Traditionell  fars med förväxlingar och bygderomantik. Allt kretsar kring ett omodernt åkeri på landsbygden där countrymusiken ljuder på ett familjeföretag i kris.

Dojan

Askungen i nyskick: Prinsen ljuger, han har ingen flickvän , och absolut ingen som kan sjunga. Han anordnar därför en audition där vinnartjejen ska få följa med till balen på slottet.       Premiär på gång våren 2024 och då med FAB-gänget på Teaterskeppet i Västervik.

Den osynliga mäklaren

Skräckfars typ Familjen Addams. Plötsligt finns hon bara där, kvinnan som omedelbart vill byta sin lyxvilla mot en sunkig trea i absolut sämsta skick. Alla har de något att dölja....

Samarbete med ATR

Peter är som medlem i Vulkanteatern även en del av ATR - Amatörteaterns riksförbund. För dig som vill spela någon av hans pjäser, finns det därmed en  trygghet när det avtal och frågor om upphovsrätt.

TEATER FÖR PODD & RADIO

         När Peter skrev manus till Hundkyrkogården hade han en radiopjäs från 1939 som förebild; Världarnas krig. En klassisk inspelning i regi av Orson Welles. Denna inspelning kändes så äkta att många lyssnare på allvar trodde att USA var invaderat av utomjordingar.
        Hundkyrkogården är en fejkad radiodokumentär i "P4-stil" där en ettrig radioreporter vill bli först med att få fram namnet på den nyligen gripne personen som misstänks för det brutala Emma-mordet. Reportern får ett obehagligt besök i studion.....                                      
      Inspelad av Vulkanteatern i Jönköping 2022. Finns att lyssna på via föreningens hemsida.
Birdie PodPod

Monologen Birdie PodPod handlar om en mycket märklig man som ägnade sin ungdom åt fågelskådning. Mobbad och hånad. men hans geniala drag att bygga fågelholkar i skala 1:98 gjorde honom till hotellägare och rikskändis. Dessutom startade han en egen poddcast: Birdie PodPod.            I rollen som Svenne gjorde skådisen Erik Nordström (Vulkanteatern)  succé. Filmen blev uttagen till ATR:s kortpjäsfestival 2021 och  även nominerad till Revy-SM.

 


Musikteater & schlagermusikaler

Åren runt millennieskiftet skrev Peter, tillsammans med Stefan Lillieberg, flera manus för det som kom att kallas för schlagermusikaler. Handlingen anpassades till ett antal utvalda svenska schlagerlåtar från 50- och 60-talen. Artisterna sjöng live, och de gamla låtarna hamnade  på detta sätt i ett helt nytt sammanhang.Pjäserna uppfördes inför storpublik i Västerås och Jönköping.
Bilden till höger är  från pjäsen "En dans på rosor".
         

Sista natten på Alphyddan

Amandateatern, Jönköping. Även framförd av Studio Westmannia i Västerås, då med pjäsnamnet "Lyckliga gatan". 

Kärlek på lasarett, Västerås

Studio Westmannia, Västerås

Kärlek på lasarett Jkpg

Vulkanteatern, Jönköping

Arvingarna

Studio Westmannia, Västreås

Fly me to the moon

Studio Westmannia, Västerås

En dans på rosor

Musikteater Oliver, Västerås